headline

DOWNLOAD INFO/CV  |  DOWNLOAD PRESS IMAGES/POSTERS  |  TOURDATES
 
Peter Getz började sin karriär som gitarrist men har sedan slutet av 80-talet ägnat sig mer och mer åt sången. Han har hunnit avverka sju musikaler och fem egna orkestrar men det var först efter Melodifestivalen år 2000 som solistkarriären tog fart. Första soloplattan ”BossaMySoul” kom (2008). Uppföljaren”Getz Together” (2013) är en mästerlig blandning av klassiska amerikanska melodier och egna bossanovor som fått lysande kritik.
petergetz ”… här kommer en sångare som kan behandla jazzens språk, Peter Getz. Att generna från pappa Stan finns med är ingen överraskning. Men Peter behöver inte ta till referenser från denne gudabenådande saxo-fonist. Han har en egen identitet som är värd att uppskattas.”
Göran Olson, journalist DIG Jazz.
 ”Peter Getz är en mycket bra sångare och när man har en icke okänd pappa, tenorsaxofonisten Stan Getz, har man gener lämpade för uttryck med jazzfeeling. Han är också en avspänd och charmig entertainer vars festliga mellansnack snabbt fick publiken på sin sida. …Getz är ett välbehövligt tillskott i den ganska tunna inhemska manliga vokala sidan.”
Stefan Anderson, redaktör GD.se
STOCKHOLM JAZZ TRIO
jazztrio
Efter nästan 30 års spelande bakom jazzgrupper och jazzartister startade jag mitt drömprojekt 2010, Stockholm Jazz Trio – en pianotrio som kunde realisera mina musikaliska erfarenheter från hela jazzhistorien i trioformat. Allt föll på plats tillsammans med pianisten Daniel Tilling (tv) och trumslagaren Jesper Kviberg (th). Vi spelar mina arrangemang och tolkningar av pianotrio-historiens stora mästare.Trion började tidigt ett nära samarbete med sångaren Peter Getz. Många livespelningar ledde fram till inspelningen av CD:n ”Getz Together” som också är namnet på vår turnè.
Under hösten 2013 kommer Stockholm Jazz Trio ut med CD:n ”Trio Reflections”. -Jan Adefelt
www.stockholmjazztrio.se 
infoblad
DOWNLOAD INFO/CV
FOR MAILING